Är du UN Global Compact Network Swedens nya Programme and Event Manager?

Är du en erfaren och självgående projektledare med fokus på event och ett stort intresse för hållbarhet? Vill du jobba i en global organisation på lokal nivå i ett entreprenöriellt sammanhang? UN Global Compact Network Sweden (GCNS) söker nu en Programme and Event Manager som vill bidra till att hjälpa svenska företag att accelerera sitt hållbarhetsarbet

Är du en erfaren och självgående projektledare med fokus på event och ett stort intresse för hållbarhet? Vill du jobba i en global organisation på lokal nivå i ett entreprenöriellt sammanhang? UN Global Compact Network Sweden (GCNS) söker nu en Programme and Event Manager som vill bidra till att hjälpa svenska företag att accelerera sitt hållbarhetsarbete.

Som Programme och Event Manager kommer du att ha en varierad roll med stort eget ansvar. Du kommer i din roll att planera, förbereda och genomföra medlemsevent av varierande storlek utifrån UN Global Compacts 10 principer samt FN:s globala mål för hållbar utveckling. Du ansvarar för att ta projektet från idé till genomförande, både för återkommande event men även för nya event där du ansvarar för att utveckla koncept från grunden. En central del av uppdraget kommer att vara att identifiera talare inom hållbarhetsområden med hög relevans för näringslivet. I rollen ingår även att under event representera GCNS i rollen som arrangör, moderator och facilitator med mera.

Idag består GCNS sekretariat av två medarbetare, Executive Director och Operations and Network Manager. Till våren kommer även en Communication Manager att tillhöra teamet. Programme and Event Manager rapporterar till Philip Thormark, Executive Director. Sekretariatet är placerat i Göteborg, men kommer även att ha verksamhet och närvaro i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för planering, genomförande och projektledning av medlemsevent i enlighet med GCNS långsiktiga eventplaner och värdeerbjudande.
  • Identifiera och rekrytera talare samt ansvara för samarbete och koordinering med konsulter inom GCNS event.
  • Skapa engagemang hos medlemmar och andra intressenter genom våra event.
  • Projektleda genomförandet av längre utbildningsprogram för GCNS medlemmar i samarbete med UN Global Compact och andra nordiska Global Compact-nätverk.
  • Vidareutveckla GCNS eventstrategi samt utveckla nya idéer och koncept för event.
  • Formulera mål för eventarbetet samt säkerställa att dessa nås.

Bakgrund och erfarenheter:

  • Minst tre års dokumenterad erfarenhet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av projektledning med fokus på event. Vi ser även gärna att du har erfarenhet från strategiskt utvecklingsarbete.
  • Du ska ha kunskap om hållbarhetsområdet och den globala och lokala hållbarhetsagendan, samt god förståelse om aktuella hållbarhetsfrågor för näringslivet.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du självgående, utåtriktad och har lätt för att bygga relationer. Du är orädd, och vågar ta initiativ samt har förmågan att identifiera nya trender inom hållbarhetsområdet. Under vissa perioder är det högt i tempo, där rollen kräver att du arbetar parallellt med olika event.

Placering: Placering för tjänsten är företrädesvis i Göteborg, men vi är även öppna för placering i andra orter.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Observera att sista ansökningsdatum är den 24 oktober men att urval och intervjuer sker löpande. Ansöker gör du här www.novare.se. Bifoga ditt CV och personliga brev. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ambjörn Ingvaldson på ambjorn.ingvaldson@novare.se, 0761-62 36 89 eller Axel Kagevik på axel.kagevik@novare.se, 0763-24 66 11.