Medlemmar

Som medlem hos oss får du tillgång till utbildningar, praktiska verktyg och ett unikt nätverk som hjälper dig och ditt företag att accelerera ert hållbarhetsarbete.

Om våra medlemmar

Företag och organisationer spelar en avgörande roll i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Tillsammans kan vi lösa många av världens största hållbarhetsutmaningar.

Bland våra 570+ medlemmar finns några av Sveriges största bolag till små- och medelstora företag. De är verksamma i en rad olika branscher från tillverkningsindustri, transport och energi till IT, finans och tjänsteproduktion. Gemensamt för alla är att de jobbar med ansvarsfull bolagsstyrning och vill vara med och driva positiv samhällsförändring.

 • 30+

  branscher

 • 51%

  storbolag

 • 44%

  små- och medelstora bolag

Vad säger medlemmarna?

 • ”Sen Storytels allra första hållbarhetsrapport för fem år sedan har vi tagit stora kliv i att bygga en organisation och en strategi för hållbarhet. Tack vare medlemskapet i UN Global Compact har vi kunnat se till att rätt beslut har tagits i rätt ordning och säkerställt en hög trovärdighet och kvalitet i arbetet. Vi har sen vi blev deltagare i UN Global Compact 2021 bland annat uppdaterat vår hållbarhetspolicy så den nu linjerar med de Tio Principerna för hållbart företagande. Att kunna få tillgång till människor i liknande förändringsresor i andra bolag, samt råd och insikter från experterna på UN Global Compact, har varit otroligt värdefullt och stärkande.”

  – Ida Widenfelt, Chief of Staff på Storytel

 • ”Vi på Boxon arbetar aktivt för Agenda 2030. Med hjälp av UN Global Compact har vi identifierat och målsattsatt de områden där vi kan bidra till positiv impact för människor och miljö.”

  – Ann-Sofie Gunnarsson, Chief Sustainability Officer på Boxon

 • ”För Electrolux Group har UN Global Compacts Tio Principer varit grundläggande för vår hållbarhetsagenda, sedan vi först skrev under 2002. Det har blivit allt tydligare att vi behöver arbeta tillsammans, företag och andra organisationer, för att kunna adressera våra globala utmaningar. Global Compact är en unik plattform för just den typen av samarbeten – både när det gäller miljö och social hållbarhet. Nyligen har vi deltagit i Target Gender Equality Accelerator, där vi har lärt oss om ledande praxis och utväxlat erfarenheter, vilket har hjälpt oss att utmana oss själva och driva arbetet framåt.”

  – Malin Ekefalk, Director Social Responsibility & Community Investment på Electrolux

Bli medlem!

UN Global Compact Network Sweden är mötesplatsen för svenska företag och organisationer som vill accelerera sitt hållbarhetsarbete, hitta goda samarbeten och byta erfarenheter.

Med oss ser du till att din och dina kollegors kompetens är uppdaterad. Ert företag får:

 • Vägledning i hållbarhetsarbetet
 • Stark koppling till den globala hållbarhetsagendan
 • Inbjudan till digitala och fysiska event
 • Tillgång till den digitala utbildningsplattformen Academy för alla medarbetare
 • Möjlighet att delta i längre utbildningsprogram inom klimat, mänskliga rättigheter och jämställdhet