Två nya kollegor ansluter till sekretariatet – lär känna Helena och Jenny!

Helena Lögdqvist och Jenny Biver är nyanställda på UN Global Compact Network Sweden. Vi har ställt några frågor för att lära känna dem bättre.

En bild på Helena och Jenny.

Vi har glädjen att presentera två nya kollegor på sekretariatet. Varmt välkomna säger vi till Helena Lögdqvist och Jenny Biver som både anslöt under januari 2024. Helena går in som Administrative Manager och Jenny som Participant Enagement Manager. Vi har ställt några frågor för att lära känna dem bättre.

Helena, du har lång erfarenhet som projektadministratör inom infrastruktur, teknik och hållbarhet. Vad blir dina främsta ansvarsområden hos oss?
H: Mina främsta ansvarsområden rör den dagliga medlemsadministrationen, däribland ekonomihantering, vård av medlemsregister och vara nära tillhands för att svara på frågor från våra medlemmar. Dessutom kommer jag vara till stöd för mina kollegor med olika slags administrativa uppgifter.

Berätta, vad ser du mest fram emot med din nya roll?
H: Jag ser fram emot att lära känna och förstå denna organisation bättre, och inse vilken kunskap vi alla, som finns representerade i hela världen, besitter tillsammans.

Vad motiverar dig i ditt arbete?
H: Jag motiveras främst av att ha kul på jobbet med härliga kollegor i en organisation som gör nytta för framtiden!

Jenny, du kommer senast från ett hållbarhetsnätverk i Luxemburg. Vill du berätta lite om din bakgrund och hur du hamnade hos oss?
J: Jag är född och uppvuxen i Luxemburg och min mamma är svenska, därav kopplingen till både Sverige och Luxemburg. På hållbarhetsnätverket i Luxemburg arbetade jag främst med frågor som rörde den sociala aspekten, med fokus på kulturell mångfald och interkulturell kommunikation, men min bakgrund sträcker sig till både journalistik och kommunikation, med en stark koppling till hållbar utveckling.

Och vad ska du nu göra hos oss i din roll som Participant Enagement Manager?
J: Nätverket växer och allt fler inser värdet av att tillhöra en global rörelse. I takt med detta blir företagens behov och önskemål om vad de vill ha ut av sitt medlemskap allt mer diversifierade. Mitt fokus är att göra en djupdykning i vad våra medlemmar vill ha och behöver på sin hållbarhetsresa, så att vi kan erbjuda ett ännu bättre värdeerbjudande som skapar engagemang och delaktighet bland våra 550+ medlemmar. Tveka inte att höra av dig till mig om du vill diskutera ditt medlemskap eller funderar på att bli medlem!

Vad ser du för möjligheter för nätverket framöver?
J: Det händer mycket spännande på både nationell och internationell nivå när det gäller hållbarhet just nu, men det kan vara svårt att navigera bland alla nya och komplexa lagstiftningar, regelverk och rekommendationer. Jag tror att möjligheterna för nätverket ligger i att vara en plattform och en trygg plats för utbyte och stöd för företagens strategiska hållbarhetsarbete, men också i att vara en benchmark för att driva utvecklingen ännu längre.

Välkomna till UN Global Compact Network Sweden Helena och Jenny! Vi ser fram emot att utforska vägen framåt tillsammans med er.