Climate Ambition Accelerator startar för tredje året i rad

Tillsammans med våra nordiska grannländer kunde vi förra veckan välkomna deltagare från cirka 100 medlemsföretag till en första workshop i 2023-års Climate Ambition Accelerator-program, där företag får hjälp att sätta Science Based Targets (SBTs) och utstaka en tydlig väg för att uppnå nettonollutsläpp.

I Climate Ambition Accelerator-programmets första stadie får deltagarna lära sig mer om Green House Gas-protokollet och utsläppsberäkningar. Därefter djupdyker de i vad som krävs för att utforma en robust strategi för att sätta vetenskapsbaserade klimatmål enligt Science Based Target Initiative. De kommer även få lära sig mer om tillvägagångssätt för att reducera klimatutsläpp från scope 1 och 2, samt indirekta utsläpp från scope 3. Deltagarna får även kunskap om affärsnyttan som är förenad med att sätta SBTs och lära sig att skapa internt engagemang och förankring i ledning och styrelse.

– Vi ser ett stigande intresse för Climate Ambition Accelerator bland våra medlemmar, vilket tyder på att företagen tar deras roll i klimatomställningen på stort allvar, men även på att det finns ett behov av kunskapshöjande initiativ inom klimatarbetet. Därmed är vi glada över att kunna erbjuda Climate Ambition Accelerator till våra medlemmar för tredje året i rad, säger nätverksansvariga Magnus Mellgren.

Programmet är gratis och ges exklusivt till medlemsföretag i UN Global Compact. I år deltar 30 svenska företag och vi arrangerar programmet tillsammans med UN Global Compact Network Finland, UN Global Compact Network Denmark, UN Global Compact Network Norway.

Läs mer om Climate Ambition Accelerator.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Mellgren, Operations and Network Manager, UN Global Compact Network Sweden
magnus.mellgren@globalcompact.se, +46 (0)723-78 58 35

Om UN Global Compact Network Sweden

UN Global Compact Network Sweden (GCNS) är svenskt näringslivs största samarbete inom hållbarhet. Nätverket grundades 2018 som det svenska nationella nätverket för UN Global Compact och är idag den naturliga mötesplatsen för utbyte och stöd kring strategiskt hållbarhetsarbete. GCNS arbetar utifrån UN Global Compacts Tio Principer och de Globala målen för att hjälpa svenska företag och organisationer att accelerera hållbarhetsarbetet och bidra till en bättre värld.