Vägen till en cirkulär affär

Varmt välkommen till eventet som ger dig verktyg för hur du kan identifiera affärsmöjligheterna i omställningen till ett hållbart samhälle.

Det är nu vi har möjligheten att uppnå de Globala målen för att säkra en hållbar framtid för alla. Näringslivet har en viktig roll att fylla – inte minst i arbetet mot att implementera cirkulära affärsmodeller – och därför vill vi bjuda in dig till detta event.

Varmt välkommen till eventet som ger dig verktyg för hur du kan identifiera affärsmöjligheterna i omställningen till ett hållbart samhälle.  Få företag har gjort hela resan från linjärt till cirkulärt och processen är onekligen omvälvande – men görbar och nödvändig för en hållbar framtid. Det är den cirkulära affärsmodellen som kommer prägla morgondagens näringsliv och vi vill ge ditt företag ökad förståelse för hur detta kan gå till. Så hur kan omställningen från en linjär till en cirkulär ekonomi accelerera? Hur arbetar företag med cirkulära affärsmodeller och markanta reduceringar av koldioxidutsläpp? Detta och mer kommer du få svar på under eventet den 18 april kl. 13.00 – 14.15.

De som talar, och svarar på dina frågor, under eventet är:

  • Josefina Sallén, fokusområdesledare för cirkulär omställning på RISE, om vad som menas med cirkulära affärsmodeller och hur cirkuläret kan innebära stora affärsmöjligheter för företag, särskilt med tanke på kommande lagstiftning och regelverk inom EU.
  • Alexandra Hagen, vd på White arkitekter, om vikten att helt ställa om tankesättet i en bransch som står för drygt 20 procent av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Vi får ta del av konkreta projekt där de arbetat med cirkuläret och återbruk samt vilka utvecklingsområden de fokuserar på för att gå från det linjära till det cirkulära.
  • Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2, om hur de främjar cirkulär ekonomi genom att utveckla nya kunderbjudanden baserade på en cirkulär affärsmodell, vilken kommer att vara nyckeln för Tele2 för att minska deras negativa klimatpåverkan och för att uppnå deras mål med att reducera koldioxidutsläppen med 60 procent i Scope 3.

Moderator för eventet är Veronica Strömbrink, program- och eventansvarig på UN Global Compact Sweden.

Framtidssäkra ditt företag genom att ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell.

Väl mött den 18 april!

Målgrupp för eventet

Webbinariet riktar sig till både stora och små företag och är relevant för alla som vill förbättra sin förståelse för hållbara affärsmodeller – strateger som hållbarhetsansvariga.

Praktisk information

Datum och tid: 18 april kl. 13.00 – 14.15
Webbevent: Eventet sker online. Länken skickas ut en vardag före eventet.
Deltagare: Alla som är anställda hos medlem i UN Global Compact Network Sweden.
Registrering: Webbeventet är gratis. Anmäl dig senast 24 timmar innan eventet startar.
Kontakt: Har du frågor om webbeventet är du välkommen att maila info@globalcompact.se

Anmälan är stängd då eventet redan ägt rum. Se kommande event här.