Vi söker en Programme & Event Manager

Är du en driven projektledare med fokus på event och ett stort intresse för hållbarhet? Vill du jobba i en global organisation på lokal nivå?

Vi på UN Global Compact Network Sweden söker just nu en Programme & Event Manager som vill stötta svenska företag att accelerera sitt hållbarhetsarbete. Tjänsten är ett föräldravikariat under perioden december 2023 till november 2024.  

Som Programme & Event Manager kommer du att ha en varierad roll med stort eget ansvar. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, förbereda och genomföra medlemsevent och utbildningar av varierande storlek. Ditt uppdrag är att inspirera och stötta svenska medlemsföretag att accelerera sitt hållbarhetsarbete. Du ansvarar för att ta event från idé till genomförande, både för återkommande event men också för nya där du ansvarar för att utveckla koncept från grunden.

En central del av uppdraget kommer att vara att identifiera talare inom hållbarhetsområden med hög relevans för näringslivet. I rollen ingår även att representera UN Global Compact i Sverige i rollen som arrangör, moderator och facilitator med mera. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Skapa engagemang för UN Global Compacts Tio Principer inom mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption, samt FN:s 17 Hållbarhetsmål.  
  • Ansvara för planering, genomförande och projektledning av medlemsevent (både fysiska och digitala) i linje med UN Global Compacts långsiktiga strategi och eventplaner. 
  • Identifiera och rekrytera talare till event samt ansvara för samarbete och koordinering med konsulter  
  • Projektleda genomförandet av längre utbildningsprogram för medlemmar i samarbete med UN Global Compact globalt och våra nordiska Global Compact-nätverk i Danmark, Norge och Finland. 
  • Vidareutveckla  eventstrategi samt utveckla nya idéer och koncept för event. 
  • Formulera mål för eventarbetet samt säkerställa att dessa nås. 

Bakgrund och erfarenheter: 

  • Erfarenhet av projektledning med fokus på event (både digitala och fysiska). Vi ser även gärna att du har erfarenhet från strategiskt utvecklingsarbete. 
  • Erfarenhet av digitala verktyg/ plattformar för att genomföra webinarier. 
  • Du ska ha kunskap om hållbarhetsområdet och den globala och lokala hållbarhetsagendan, samt god förståelse om aktuella hållbarhetsfrågor för näringslivet. 
  • Eftersom mycket samarbete sker med den globala organisationen och utbyte med nätverken i våra grannländer krävs goda kunskaper i både svenska och engelska, både i tal och skrift. 

Som person är du självgående, utåtriktad och har lätt för att bygga relationer. Du är orädd, och vågar ta initiativ samt har förmågan att identifiera nya trender inom hållbarhetsområdet. Under vissa perioder är det högt i tempo, där rollen kräver att du arbetar parallellt med olika event.

Om UN Global Compact och UN Global Compact Network Sweden 

UN Global Compact är ett globalt FN-initiativ som uppmanar företag världen över att anpassa sina affärsstrategier till de Tio Principerna inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption, samt bidra till FN:s Globala hållbarhetsmål och Agenda 2030. Med fler än 16 000 företag, 3 000 organisationer, i 160 olika länder, och med 69 lokala nätverk är det världens största initiativ för hållbart företagande. 

UN Global Compact Network Sweden grundades 2018 som det svenska lokala nätverket för UN Global Compact och arbetar för att stötta företag i Sverige att accelerera sitt hållbarhetsarbete. Vi är idag svenskt näringslivs största hållbarhetsnätverk med 560 + medlemmar. Just nu består vårt kansli av sju personer med kontor i både Stockholm och Göteborg.

Tjänsten är tillsatt.