Ny guide för företag som vill ställa om till mer cirkulära affärsmodeller

Global Compact Network Sweden har i samarbete med studenter vid Chalmers Tekniska Högskola tagit fram en tydlig guide över hur företag kan ta sig an uppgiften att övergå till den cirkulära ekonomin och mer cirkulära affärsmodeller.

Global Compact Network Sweden har i samarbete med studenter vid Chalmers Tekniska Högskola tagit fram en tydlig guide över hur företag kan ta sig an uppgiften att övergå till den cirkulära ekonomin och mer cirkulära affärsmodeller. Guiden ger vägledning åt företag som vill ställa om till en cirkulär ekonomi och mer cirkulära affärsmodeller. Den riktar sig främst till företag vars verksamhet behandlar fysiska produkter och är utformad för att vara relevant för företag oavsett storlek eller bransch. Guiden erbjuder värdefulla insikter både för företag som befinner sig i startgroparna för cirkulär omställning samt för de som kommit en bit på vägen.

– Vi märker att det finns en stor ambition bland många företag att bli mer cirkulära, men de vet inte riktigt hur. Med ett konkret verktyg och praktiska guidelines hoppas vi kunna inspirera fler att ställa om och framtidssäkra sin affärsmodell, säger Maria Collin Executive Director på UN Global Compact Sweden  

Guiden grundar sig i examensarbete inom cirkulär ekonomi som genomfördes våren 2020. I det arbetet analyserades erfarenheter från ett flertal medlemsföretag till Global Compact Network Sweden som påbörjat sin omställning mot en cirkulär ekonomi.

Guiden publiceras måndagen den 28 september 2020 och ett webbinarium baserat på guiden hålls tillsammans med bland annat Volvo Cars den 13 oktober 2020.

För mer information, kontakta gärna:

Philip Thormark, Executive Director, Global Compact Network Sweden, 0727-146543, philip.thormark@globalcompact.se

Fakta Global Compact Network Sweden:

Global Compact Network Sweden är den svenska delen av UN Global Compact – världens största hållbarhetsinitiativ för företag, akademi och föreningar. UN Global Compact lanserades av Kofi Annan i New York 2000. Det svenska nätverkets uppdrag är att stärka arbetet med FN:s tio principer om mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och anti-korruption samt FN:s 17 Hållbarhetsmål inom svenskt näringsliv.