Är du UN Global Compact Network Swedens nya Communication Manager?

Vill du jobba med att skapa engagerande kommunikation och driva hållbarhetsagendan framåt? Vill du testa att jobba i en global organisation på lokal nivå i ett entreprenöriellt sammanhang? UN Global Compact Network Sweden (GCNS) söker nu en Communication Manager till sekretariatet.

COMMUNICATION MANAGER

Är du UN Global Compact Network Sweden’s nya Communication Manager?

Vill du jobba med att skapa engagerande kommunikation och driva hållbarhetsagendan framåt? Vill du testa att jobba i en global organisation på lokal nivå i ett entreprenöriellt sammanhang? UN Global Compact Network Sweden (GCNS) söker nu en Communication Manager till sekretariatet.

För att växla upp vårt arbete i GCNS söker vi en Communication Manager som vill vara med och öka kännedomen om det svenska nätverket och stärka värdet för de svenska medlemmarna. Som Communication Manager kommer du att ansvara för att driva GCNS kommunikationsarbete.

En central del i uppdraget är att ta fram en kommunikationsstrategi och aktiviteter utifrån nätverkets positionering. Du kommer ansvara för att aktivera GCNS kommunikationskanaler såsom nyhetsbrev, hemsida och sociala medier, för att nå stora och små företag såväl som andra intressenter. Du kommer att ha ett mycket nära samarbete med övriga medarbetare i sekretariatet.

Idag består sekretariatet av tre medarbetare, Executive Director, Operations and Network Manager samt Programme- and Event Manager. Communication Manager rapporterar till Philip Thormark, Executive Director. Sekretariatet kommer utgå från Göteborg, men kommer även att ha verksamhet och närvaro i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Formulera mål och strategier för kommunikationen och säkerställa att målen uppnås
  • Ansvara för nyhetsbrev som månatligen skickas till nätverkets medlemmar
  • Driva projekt för att utveckla hemsidan
  • Utveckla målgruppsanpassat informations- och marknadsmaterial om UN Global Compact, det svenska nätverket och vad vi erbjuder
  • Ansvara för kommunikation i samband med event och digitala sändningar
  • Utveckla Global Compact Network Swedens strategi för sociala medier (fokus på LinkedIn) och driva kommunikation i dessa kanaler.

Vi söker dig som har erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Du har ett mycket stort intresse för hållbarhet och framtidsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet från en kommersiell roll inom näringslivet. Vidare har du mycket goda kunskaper och stort intresse för sociala medier och digital kommunikation, samt erfarenhet av att arbeta med bl.a. nyhetsbrevstjänster samt verktyg som Photoshop eller InDesign.

Krav:

  • Minst tre års erfarenhet av kommunikation inom hållbarhet. Du ska ha kunskap om hållbarhetsområdet och den globala och lokala hållbarhetsagendan
  • Akademisk examen eller motsvarande kvalifikationer
  • Flytande i svenska och engelska, i tal och skrift

Som person är du självgående, prestigelös, resultatinriktad och har lätt för att bygga relationer. Du har förmågan att genom ditt arbete skapa engagerande kommunikation och delaktighet. Tillsammans skapar vi en lärande arbetsmiljö, där det finns möjlighet för dig att utvecklas och växa tillsammans med organisationen.

Placering: Placering för tjänsten är företrädesvis i Göteborg, men vi är även öppna för placering i andra orter.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Observera att sista ansökningsdatum är den 24 oktober. Ansöker gör du här www.searchandselection.se. Bifoga ditt CV och personliga brev. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ambjörn Ingvaldson på ambjorn.ingvaldson@novare.se, 0761-62 36 89.