Statement from Business Leaders for Renewed Global Cooperation

Statement för förnyat globalt samarbete UN Global Compact lanserade i mitten av augusti en kampanj med målet att få VD:ar från deltagande företag att skriva under ett “Statement” för förnyat globalt samarbete, och därmed visa stöd för fred och säkerhet, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. På bara en månad så har detta “Statement” i Sverige…

Läs mer Statement from Business Leaders for Renewed Global Cooperation

1 september: Introduktion till UN Global Compact och det svenska nätverket

Är du ny medlem i Global Compact Network Sweden eller kanske bara nyfiken på vad vi gör och vår koppling till UN Global Compact? Varmt välkommen till en webbsänd introduktion den 1 september. Vid detta tillfälle får du som medlem en introduktion till verksamheten och möjlighet att ställa frågor och dela dina förväntningar på medlemskapet.

Läs mer 1 september: Introduktion till UN Global Compact och det svenska nätverket

Virtual Leader Summit är snart här!

Missa inte Global Compacts 20-årsjubileum online, “Virtual Leaders Summit”, på måndag och tisdag nästa vecka, 15-16 juni. På konferensen, som går under titeln ”Recover better, recover stronger, recover together”, kan du både lyssna och aktivt delta när ledare från hela världen diskuterar hur världssamfundet hållbart kan återhämta sig och skapa ett starkare globalt samhälle efter coronakrisen. Deltar gör bl.a. Angela Merkel, Antónia Guterres, Al Gore samt från Sverige Helena Helmersson och Anna Hallberg!

Läs mer Virtual Leader Summit är snart här!

Se UN Global Compacts utbildningar och information kopplat till COVID-19

UN Global Compact har startat initiativet “#UnitingBusiness to Respond to COVID-19“. Under tre månader sänder de en specialserie av livesända Academy-sessioner varje vecka för att ge information, insikt och inspiration om hur företag runt om i världen kan svara på och återhämta sig från coronakrisen. Se dem och registrera dig här!

Läs mer Se UN Global Compacts utbildningar och information kopplat till COVID-19

PRME – möjlighet till  samarbete med Handelshögskolan i Stockholm!

UN Global Compact har flera systerorganisationer och en av dem är PRME (The Principles for Responsible Management Education) som arbetar med akademin. I Sverige finns det tre skolor som är PRME-champions och en av dem är Handelshögskolan i Stockholm (HHS). PRME ligger där under MISUM och vi ger er nu möjlighet till samarbeta med skolans…

Läs mer PRME – möjlighet till  samarbete med Handelshögskolan i Stockholm!